schuirink.net
main destinations: home | the web & the world | out of here
Google

news headlines

News headlines collected from 498 newsfeeds.

tweakers.net

url: http://www.tweakers.net/

Microsoft haalt mogelijkheid om ReFS-volumes te maken uit Windows 10 Pro


Met de komst van de Fall Creators Update dit najaar haalt Microsoft de optie om volumes te maken met het Resilient File System uit Windows 10 Pro. Vanaf dan is dat alleen nog mogelijk met Windows 10 Pro for Workstations of de Enterprise-versie.

ADV: Waarom is ICT de beste carri?remove?


Kom op 2 september naar de Startdag bachelor Informatica en Informatiekunde van de Open Universiteit en ontdek het antwoord. Groei verder in uw carri?re als adviseur, ontwerper of beheerder van ICT. Toegang is gratis. Meer info en aanmelden

CrashPlan stopt met back-up voor consumenten


Online back-updienst CrashPlan stopt met het aanbieden van zijn diensten aan consumenten. Het bedrijf dat achter de dienst zit, Code42, richt zich voortaan alleen nog op bedrijven. Huidige klanten behouden hun abonnement totdat het afloopt.

Pale Moon 27.4.2


Er is een tweede update voor versie 27.4 van Pale Moon uitgekomen. Deze webbrowser maakt gebruik van de broncode van Mozilla Firefox, maar is geoptimaliseerd voor moderne hardware. De Windows-versie van Mozilla Firefox wordt namelijk ontwikkeld met een zo groot mogelijke compatibiliteit in gedachte. Mede door concessies aan oudere hardware is de browser niet zo snel als hij zou kunnen zijn, aldus Pale Moon-maker Moonchild Productions.

AMD Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.8.1


AMD heeft een nieuwe editie van zijn Radeon Software Crimson ReLive Edition drivers uitgebracht. De drivers zijn alleen geschikt voor de HD 7750 en hoger, de HD 8570 en hoger, en de kaarten uit de R5-, R7- en R9-series. Voor wat betreft Windows worden alleen versies 7, 8.1 en 10 ondersteund. Voor oudere kaarten, die nu als legacy of non-gcn worden aangeduid is Catalyst Software Suite versie 15.7.1 de laatste stabiele uitgave. ReLive Edition voegt onder meer videocapturing en streaming voor games toe. Verder is er Chill, waarmee de videokaart effici?nter met energie moet omgaan en WattMan, waarmee de kaart kan worden overgeklokt. In versie 17.8.1 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

WD voorziet My Book Duo van 20TB-opslagcapaciteit


WD heeft zijn My Book Duo-hdd's een update gegeven en brengt nu ook een variant uit met een opslagcapaciteit van 20TB. De My Book Duo is een behuizing met daarin twee hdd's, die in raid 0 of raid 1 ingesteld kunnen worden.

Asus toont B250 Mining Expert-moederbord met 19 pci-e-slots


Asus heeft een moederbord met Intel B250-chipset gepresenteerd dat is voorzien van 19 pci-e-slots. Volgens Asus is het mogelijk om acht kaarten van zowel Nvidia als AMD te combineren, voor een totaal van zestien.

Canon werkt aan PowerShot G1 X Mark III


Canon heeft een bluetooth-certificaat gekregen voor de PowerShot G1 X Mark III, een camera die nog niet is aangekondigd. De Mark II-versie van het toestel stamt uit 2014 en net als zijn voorganger was dat een compactcamera met een relatief grote sensor.

Nagios Core 4.3.3


Met het programma Nagios Core kun je verschillende onderdelen van het netwerk en de services op je servers in de gaten houden. Het programma kan onder andere smtp-, pop3-, http- en nntp-services, en resources zoals de processorload en het diskgebruik controleren. Als er iets gebeurt waarvan je op de hoogte gehouden wil worden, kun je per mail of op je pager notificaties ontvangen. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina en een rits screenshots is op deze pagina te bekijken. Daarnaast kun je dit GoT-topic doornemen. De ontwikkelaars hebben met 4.3.3 als versienummer een nieuwe versie van Nagios Core uitgebracht. De lijst met veranderingen ziet er als volgt uit:

Axigen Mail Server 10.1.4


Axigen Mail Server is een mailserver met groupwarefunctionaliteit om samenwerken beter te ondersteunen. Denk daarbij naast e-mail aan een agenda, takenlijsten en notities die beschikbaar zijn via zowel de webinterface als de Outlook-connector. Het pakket draait op verschillende plaforms, zoals Linux, Solaris, BSD en Windows. Het bevat ook een command-line-interface voor het automatiseren van verschillende taken, zoals back-ups, het aanmaken en verwijderen van gebruikers, en het beheren van mailinglijsten. De ontwikkelaars hebben enkele dagen geleden versie 10.1.4 uitgebracht met de volgende aankondiging:

HP presenteert Omen X-gamelaptop met 4k-scherm en GTX 1080-gpu


HP heeft een 17,3"-gamelaptop in zijn Omen X-serie aangekondigd. De laptop wordt uitgerust met een Intel-processor die overgeklokt kan worden, een GTX 1080-gpu en een 4k-scherm, of een paneel met een 120Hz-verversingssnelheid bij een resolutie van 1920x1080 pixels.

Samsung maakt Engelstalige Bixby-spraakassistent wereldwijd beschikbaar


Samsung heeft Bixby Voice in tweehonderd landen wereldwijd beschikbaar gesteld. De spraakassistent is daarmee nu ook in Nederland en Belgi? te gebruiken, maar Bixby verstaat vooralsnog alleen Amerikaans Engels en Koreaans.

SyncBackFree 8.2.18.0


2Brightsparks heeft een versie 8.2.18.0 uitgebracht van SyncBackFree. Dit programma is de eenvoudigste en daarmee meteen ook de gratis uitvoering van de back-upsoftware die dit bedrijf in de aanbieding heeft. Naast back-ups maken kan SyncBackFree data synchroniseren. Dit kan naar een locatie op dezelfde of een andere schijf, of naar een ander medium, zoals een cd-rw of usb-stick, of naar een ftp-server of zip-archief.

GOM Player 2.3.19.5276


Gretech heeft een nieuwe versie van GOM Player uitgebracht. Deze gratis mediaspeler wordt door Gretech ontwikkeld en is geschikt voor Windows XP of hoger. GOM Player wordt geleverd met diverse populaire codecs, zodat deze niet apart in Windows hoeven te worden ge?nstalleerd. Mocht er een bestand worden afgespeeld waarvoor de codec nog niet aanwezig is, dan kan deze via de codec finder automatisch worden opgezocht en toegevoegd. Verder is ondersteuning aanwezig voor het afspelen van incomplete bestanden en uiteraard ook voor ondertiteling. In deze release zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

'AccuWeather-app op iOS blijft locatiedata verzamelen als dit is geblokkeerd'


Volgens beveiligingsonderzoeker Will Strafach verzamelt de iOS-app AccuWeather gegevens om de locatie van de gebruiker in kaart te kunnen brengen, ook al is het verzamelen van locatiegegevens uitgezet.

Final Fantasy XV komt in aangepaste vorm in episodes naar smartphones en tablets


Square Enix heeft Final Fantasy XV Pocket Edition aangekondigd. Het is een mobiele game voor iOS, Android en Windows, die in tien episodes wordt uitgebracht in de herfst. De game vertelt het verhaal van Final Fantasy XV, maar heeft een ander uiterlijk.

Sony kondigt actie-rpg Immortal: Unchained voor PlayStation 4 aan


Sony heeft op de gamescom een nieuwe hardcore-actie-rpg aangekondigd die zich afspeelt in een duistere scifi-omgeving en een vrij hoge moeilijkheidsgraad heeft. De game heet Immortal: Unchained en combineert elementen van een third-person actie-shooter met die van een rpg.

DJI Spark vliegt na 1 september niet meer als nieuwe firmware wordt geweigerd


DJI heeft bekendgemaakt dat de Spark na 1 september niet meer kan opstijgen, tenzij de gebruiker de nieuwste firmware via de DJI Go 4-app of de desktop-app DJI Assistant 2 installeert. De update moet ervoor zorgen dat de drone niet meer uit de lucht valt.

Ubisoft brengt The Crew 2 op 16 maart 2018 uit


Ubisoft heeft op de gamescom een nieuwe trailer van The Crew 2 getoond en de verschijningsdatum bekendgemaakt. De racegame, die nu ook boten en vliegtuigen bevat, komt volgend jaar op 16 maart uit voor Windows, de PlayStation 4 en de de Xbox One.

ACM: geen concurrentieprobleem op markt van videostreamingplatforms


De ACM heeft een onderzoek verricht naar hoe de markt voor online videoplatforms werkt en welke risico's bestaan voor de concurrentie en de consument. De ACM concludeert dat er geen problemen zijn voor de concurrentie, maar dat er wel oneerlijke voorwaarden voor consumenten bestaan.

Alles-in-1-pakketten in de Pricewatch - Development-iteratie #113


Iteratie #113 is afgerond. In deze iteratie zijn we druk bezig geweest met het introduceren van een nieuwe dienst in de Pricewatch: alles-in-1-pakketten. Verder hebben we feedback op de nieuwe lay-out voor nieuwsartikelen verwerkt.

Tweakers zoekt testlabstagiair


Word je blij van niet een, maar vijf GTX 1080 Ti's, van Threadrippers en intel i9's? Droom je van moederborden en ram met rgb-leds? ?n zoek je nog een stageplaats? Dan heb je geluk, want wij zijn per direct op zoek naar een stagiair voor ons testlab.

Marktplaats-oplichter krijgt celstraf van negen maanden


Een 37-jarige man uit Geldrop is door de rechtbank in Oost-Brabant veroordeeld voor oplichting. Hij lichtte negen mensen op via Marktplaats, waarbij hij onder een valse naam advertenties plaatste en de goederen nooit leverde. Hij krijgt 18 maanden celstraf, waarvan 9 voorwaardelijk.

Sonos-speakers werken mogelijk minder als privacyvoorwaarden worden geweigerd


Gebruikers van Sonos-apparaten die ervoor kiezen om de nieuwe privacyvoorwaarden niet te accepteren, krijgen in de toekomst wellicht te maken met een verslechterde functionaliteit of zelfs niet-werkende producten. De privacyverklaring wordt vanaf deze week doorgevoerd.

Klikken voor een shotje dopamine - De verslavende werking van apps


Je hebt het misschien niet door, maar bedrijven als Facebook en Snapchat maken apps expres zo dat je ze zolang mogelijk blijft gebruiken. Hoe doen ze dat en waarom?

Battlefield 1 krijgt competitieve spelmodus met teams van vijf spelers


Battlefield 1 krijgt een nieuwe spelmodus, genaamd Incursions. Deze modus draait om een competitieve speelwijze met relatief kleine maps en teams van vijf spelers. Spelers kunnen zich registreren via de website van Battlefield voor de gesloten alfa, die in september van start gaat.

Translink deelde reisgegevens studenten met DUO voor fraudebestrijding


Translink, het bedrijf achter de ov-chipkaart, gaf reisgegevens door aan DUO. De dienst vraagt om deze gegevens om studenten op te sporen die frauderen met een uitwonende beurs. Dat gebeurde zonder tussenkomst van een officier van justitie, wat wel zou moeten.

Facebook brengt statusupdates met gekleurde achtergrond naar WhatsApp


WhatsApp krijgt statusupdates met teksten op een gekleurde achtergrond, net als de app van moederbedrijf Facebook. Gebruikers kunnen die delen met al hun contacten of een deel daarvan. Statusupdates werkten tot nu toe met foto's en video's.

Google-software wijst op mogelijke komst van koptelefoons met Assistant


Een nieuwe versie van de Google-app bevat verwijzingen naar koptelefoons onder de naam Bisto, die ondersteuning bieden voor Assistant, de assistentsoftware van Google. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld spraakcommando's geven en vragen stellen.

Linksys brengt WRT32X-gamingrouter in oktober uit


Linksys heeft in het kader van de Gamescom-beurs bekendgemaakt dat het zijn WRT32X-dual-bandrouter in de loop van oktober uitbrengt. De router is gericht op gamers en moet volgens de fabrikant bepaald netwerkverkeer voorrang kunnen verlenen.

Gerucht: Google brengt dit najaar kleine versie van Home-speaker uit


Google werkt volgens een nieuw gerucht aan een kleinere versie van zijn Home-speaker. Die moet dit najaar uitkomen. Concurrent Amazon bracht eerder een kleinere en goedkopere versie van zijn Echo-speaker uit met de naam Echo Dot.

AIMP 4.50 build 2023 b?ta 2


De tweede b?tarelease van AIMP versie 4.50 is uitgekomen. Deze gratis, lichtgewicht mediaspeler van Russische makelij heeft ondersteuning voor de populairste muziekformaten. Het uiterlijk heeft wat weg van het bekende Winamp en is door middel van skins aan te passen. AIMP heeft een 18-kanaalsequalizer aan boord en ondersteunt plug-ins. Verder kan het programma cd's rippen, muziekbestanden converteren en tags bewerken. De complete lijst met veranderingen en verbeterungen die tot nu toe in versie 4.59 zijn aangebracht ziet er als volgt uit:

Agents of Mayhem - Goede basis, slordige uitwerking


Volition Inc. heeft de afgelopen tien jaar vijf delen van Saints Row afgeleverd. Het maakt nu met Agents of Mayhem een spin-off waarin de humor wat lijkt te zijn uitgewerkt. De basis is goed, de uitwerking niet.

Microsoft kondigt Age of Empires IV aan


Microsoft komt met een nieuw deel in de Age of Empires-serie. Het gaat om een volledig nieuwe game en niet om een remaster of remake van een ouder deel. Het spel wordt gemaakt in samenwerking met Relic Entertainment en komt uit voor Windows 10.

Google brengt Android 8.0 Oreo uit voor Pixel- en Nexus-apparaten


Google heeft Android 8.0 Oreo officieel aangekondigd en de system images voor zijn Pixel- en Nexus-apparaten online gezet. Gebruikers kunnen het nieuwe besturingssysteem handmatig installeren. De over-the-air-update volgt later.

Nederlandse regering kan niet garanderen dat UWV-gegevens niet in VS belanden


Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft in antwoord op Kamervragen van twee SP-kamerleden gezegd dat de regering niet kan garanderen dat persoonsgegevens van Nederlandse burgers via het UWV of een andere instantie niet in handen komen van de Amerikaanse overheid.

Facebook geeft veiligheidscheck een apart tabblad in mobiele app


Facebook heeft de functionaliteit Safety Check een apart tabblad gegeven in de mobiele app. Deze veiligheidscheck is bedoeld zodat gebruikers, die zich in de buurt van een ramp of noodsituatie bevinden, aan hun Facebook-contacten kunnen aangeven dat ze veilig zijn.

Acer kondigt Nitro 5 Spin-convertible gamelaptop aan


Acer heeft een nieuwe convertible aangekondigd. De Nitro 5 Spin is voorzien van een omklapbaar scherm en wordt uitgerust met een van de relatief zuinige quadcore-processors van de nieuwe 8th Generation Core van Intel.

Ruimtesonde Voyager 2 is veertig jaar onderweg


De ruimtesonde Voyager 2 is veertig jaar geleden gelanceerd. Op dit moment bevindt Voyager 2 zich in het buitenste gedeelte van de heliosfeer, een gebied ver voorbij Pluto waar zonnewind overheerst.

Windows Store heeft veel apps om illegaal films, series en muziek te streamen


In de Windows App Store blijkt een aanzienlijk aantal apps te worden aangeboden waarmee gebruikers toegang kunnen krijgen tot illegale streams van films, tv-series en muziek. Dat meldt TorrentFreak op basis van een eigen inventarisatie.

Intel bevestigt dat nieuwe Core i5 en i7 niet werken op huidige moederborden


Intel heeft renders van productverpakkingen van nieuwe Core i5- en i7-cpu's van de achtste generatie online gezet. Op de verpakking staat dat een moederbord met een Intel 300-chipset is vereist. Dit bevestigt eerdere berichten van moederbordfabrikanten.