schuirink.net
main destinations: home | the web & the world | out of here
Google

news headlines

News headlines collected from 498 newsfeeds.

tweakers.net

url: http://www.tweakers.net/

Twitter publiceert tijdslijn van aankomende wijzigingen moderatiebeleid


Twitter heeft een tijdslijn opgezet voor de veranderingen in het moderatiebeleid die op komst zijn. Van oktober tot en met januari gaat het stapsgewijs veranderingen doorvoeren op het gebied van de seksueel getinte inhoud, schorsingen, haat en geweld, spam, meldingen van gebruikers en meer.

Tor Browser 7.0.7


Versie 7.0.7 van Tor Browser is uitgekomen. Tor staat voor The Onion Router en is een netwerk dat gebruikt kan worden om redelijk anoniem over internet te surfen. Al het tcp-verkeer van gebruikers wordt langs verschillende Tor-routers geleid, waarna het voor de ontvanger vrijwel niet meer mogelijk is om na te gaan wie de oorspronkelijke verzender was. Binnen het Tor-netwerk is die informatie nog wel aanwezig, zodat antwoorden, uiteraard ook weer via het stelsel van routers, uiteindelijk weer op de juiste plek aankomen. De release notes voor deze uitgave zien er als volgt uit:

Ocenaudio 3.3.0


Versie 3.3.0 van Ocenaudio is uitgekomen. Dit gratis geluidsbewerkingsprogramma is van Braziliaanse bodem en heeft versies voor Windows, Linux en macOS. Het heeft uitgebreide mogelijkheden, zoals ondersteuning voor vst-plug-ins en het uitvoeren van een bewerking op verschillende plekken in een bestand tegelijk. Het openen en opslaan van bestanden gebeurt op de achtergrond, zodat het programma beschikbaar blijft. Verder is er een spectrumanalyzer aanwezig en het programma gaat zeer effici?nt om met geheugen. Het vergelijkbare Audacity heeft nog meer mogelijkheden en daardoor is Ocenaudio, zeker voor de beginnende gebruiker, wat makkelijker te gebruiken. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht:

Blue Mammoth Games gaat studio opzetten in Amsterdam


De Amerikaanse gameontwikkelaar Blue Mammoth Games, dat recentelijk vechtspel Brawlhalla uit heeft gebracht, gaat in 2018 een gamestudio in Amsterdam opzetten. Hiermee wil het bedrijf beter in contact komen met Europese gamers en gebruikmaken van de arbeidskrachten die de EU kan leveren.

Hori introduceert officieel gelicentieerde muis en 'toetsenbord' voor Xbox One


Gameaccesoiremaker Hori gaat een officieel gelicentieerde combo van een muis en een toetsenbord met een Xbox One-controllerjoystick op de markt brengen. Het lijkt er wel op dat het apparaat controllerinput emuleert en dat het niet gaat om native implementatie van de hardware.

Ubuntu 17.10


Versie 17.10 van Ubuntu Linux is uitgekomen. Tweemaal per jaar verschijnt er een nieuwe versie en vormen het jaar en de maand van uitgave het versienummer. Ubuntu wordt in dieverse smaken aangeboden, zoals Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio en Xubuntu. Versie 17.10, die hier door Tweakers nader is bekeken, heeft codenaam Artful Aardvark meegekregen en draait op Linux Kernel 4.13. De belangrijkste verandering is dat niet langer de zelf ontwikkelde desktopomgeving Unity wordt gebruikt, maar dat de overstap naar Gnome 3 is gemaakt. De release notes voor deze uitgave staan hieronder.

Tray Radio 13.5.0.0


Nend Software heeft een nieuwe versie uitgebracht van Tray Radio. Dit programma is primair bedoeld om naar onlineradiostations te luisteren, maar het kan ook muziekbestanden afspelen die op de computer staan. In Tray Radio zijn zo'n 200 populaire radiostations aanwezig uit Nederland, Belgi? en Duitsland. Deze worden dagelijks gecontroleerd op hun werking en het is eenvoudig om zelf stations toe te voegen. Verder is er ook een opnamefunctie aanwezig en is er een eigen database met songteksten die voor elk nummer op te vragen zijn, mits het station de artiest en titel doorgeeft en als de songtekst in de database staat. Hoewel het programma prima werkt op alle moderne versies van Windows, wordt alleen ondersteuning voor gebruik onder Windows 10 geboden. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

Total Commander 9.10 final


Na drie b?ta's en evenzoveel release candidates is de final release van Total Commander versie 9.10 verschenen. Dit programma kan als vervanging voor Windows Verkenner worden gebruikt. Doordat het beeld in twee?n is gesplitst, is het eenvoudig om bestanden te kopi?ren, maar het programma kan veel meer. Zo zijn er diverse manieren om bestanden aan te passen, zijn een ingebouwde ftp-client en een multirename-tool aanwezig, en is er ondersteuning voor een groot aantal compressieformaten. Verder kan de functionaliteit met plug-ins worden uitgebreid.

MSI GTX 1080 Ti Trio - Van twee naar drie ventilators


Als laatste fabrikant gaat ook MSI over op een koelerontwerp met drie ventilators voor zijn high-end videokaarten. Wij legden de nieuwe Trio- naast de oude TwinFrozr-koeler.

Twitch kondigt nieuwe functies aan gericht op streamers


Streamingdienst Twitch heeft tijdens zijn TwitchCon-evenement nieuwe functies aangekondigd die streamers in hun kanaal kunnen gebruiken. Daaronder zijn bijvoorbeeld raids, waarmee ze hun kijkers naar een ander kanaal kunnen sturen.

Razer kondigt gamingheadset en webcam met ringlamp aan


Razer heeft een aantal nieuwe randapparaten aangekondigd. Daaronder is zijn Electra V2-gamingheadset, maar ook een webcam met ringlamp en een usb-microfoon, waarmee het bedrijf zich richt op streamers.

G7 en techbedrijven worden het eens over verwijdering terroristische inhoud


De G7 en verschillende vertegenwoordigers van Google, Microsoft, Facebook en Twitter zijn het vrijdag eens geworden over de aanpak voor het verwijderen van terroristische inhoud op internet. Zo willen ze dit soort content snel geautomatiseerd verwijderen.

Waar gebruik jij je multicoreprocessor voor? Help ons cores aan het werk zetten


Zo rond 2005 introduceerden AMD en Intel hun eerste dualcore-processors en niet lang daarna kwamen de fabrikanten met quadcores op de markt. Het heeft jaren geduurd voor vier cores fatsoenlijk konden worden benut en nog steeds zijn er tal van applicaties die liever een hoge kloksnelheid van ??n core hebben dan vier trager geklokte cores.

MSI brengt fanless Cubi 3 Silent-desktops uit


MSI heeft de Cubi 3 Silent en de Cubi 3 Silent S aangekondigd. Het zijn twee compacte desktop-pc's die Kaby Lake U-processors hebben en passief gekoeld worden. Het werk- en opslaggeheugen is eenvoudig te upgraden.

'Snelgroeiend botnet richt zich op kwetsbare internet-of-things-apparaten'


Twee beveiligingsbedrijven waarschuwen voor een snelgroeiend botnet dat bestaat uit kwetsbare internet-of-things-apparaten, bijvoorbeeld ip-camera's. Volgens een van de bedrijven gebruikt de betreffende malware delen van de Mirai-broncode.

'FAA wil laptops uit ingecheckte bagage weren wegens brandgevaar'


De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft in een paper gewaarschuwd dat grote elektronische apparaten, waaronder laptops, brandgevaar kunnen opleveren in ruimbagage. Daarom stelt de organisatie voor deze uit ingecheckte bagage te weren.

Cherry maakt MX-switches voor zelfbouwtoetsenborden beschikbaar


Cherry maakt een doos met daarin 110 MX-switches beschikbaar voor mensen die zelf een mechanisch toetsenbord in elkaar willen zetten. De MX Developer Kit is in twee verschillende uitvoeringen te koop.

OPNsense 17.7.5


Het pakket OPNsense is een firewall met uitgebreide mogelijkheden. Het is gebaseerd op het besturingssysteem FreeBSD en is oorspronkelijk een fork van m0n0wall en pfSense. Het pakket kan volledig via een webinterface worden ingesteld en heeft onder andere ondersteuning voor 2fa, openvpn, ipsec, carp en captive portal. Daarnaast kan het packet filtering toepassen en beschikt het over een traffic shaper. De ontwikkelaars hebben OPNsense 17.7.5 uitgebracht met de volgende aankondiging:

MariaDB 10.3.2


MariaDB is ontstaan als fork van MySQL nadat deze in 2009/2010 door Oracle werd overgenomen. Voor een overzicht van de verschillen tussen MariaDB en MySQL kun je op deze en deze pagina's terecht. Het is een krachtige opensourcedatabaseserver die vooral populair is als website- en forumdatabase. De ontwikkelaars hebben versie 10.3.2 uitgebracht in de ontwikkeltak met de volgende aankondiging:

CockroachDB 1.1.1


Het team achter CockroachDB heeft versie 1.1. uitgebracht. Dit is een opensourcedatabase die uitermate geschikt is voor cloudomgevingen en biedt verschillende opties voor het opvangen van problemen dankzij de verspreide opzet. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina, waar de meest gestelde vragen worden beantwoord. De aankondiging van deze uitgave op de blog van de ontwikkelaar ziet er als volgt uit:

JabRef 4.0


JabRef is een opensource bibliografische manager, ofwel software waarmee literatuurverwijzingen verzameld, opgeslagen en georganiseerd kan worden. Daarnaast is het mogelijk om literatuurlijsten en tekstverwijzingen samen te stellen in verschillende stijlen en deze in te voegen in bijvoorbeeld Emacs, LyX, LibreOffice Writer. Op de achtergrond maakt het gebruik van een BibTeX of BibLaTeX database. Versie 4.0 is enkele dagen geleden uitgebracht voorzien van de volgende aankondiging:

Betaflight 3.2.1


Voor het aansturen van drones of vliegtuigjes wordt gebruik gemaakt van flight controller software. Opensource voorbeelden hiervan zijn MultiWii, Baseflight, Cleanflight en Betaflight. Deze laatste heeft onder andere ondersteuning voor dshot-, multishot- en oneshot-motorprotocollen, STM32-, F7-, F4-, F3-, en F1-processors, telemetry-protocollen, en oled-displays. Betaflight 3.2.1 is verschenen met de volgende veranderingen:

Huawei werkt aan vouwbare smartphone met twee schermen


Huawei heeft een smartphone met twee schermen in ontwikkeling die dubbelgevouwen kan worden. Voorlopig gaat het om een prototype, maar de fabrikant zou een uiteindelijk product volgend jaar kunnen introduceren.

Medion brengt Mixed Reality-bril Erazer X1000 uit voor 449 euro


Medion is de verkoop gestart van de Erazer X1000, een headset voor het Mixed Reality-platform van Windows 10. De bril bevat een lcd met een resolutie van 2880x1440 pixels en Medion levert hem inclusief twee controllers voor 449 euro.

Bedrijf levert opensourcelaptop met Intels Management Engine uitgeschakeld


Het bedrijf Purism levert zijn opensourcelaptops voortaan standaard met de Intel Management Engine uitgeschakeld. Zowel de Librem 13 als de Librem 15 wordt geleverd met ME gedeactiveerd. Het onderdeel wordt als een beveiligingsrisico gezien.

Cyberduck 6.2.9


Versie 6.2.9 van Cyberduck is uitgekomen. Dit programma, dat onder een gpl-licentie wordt uitgebracht, is een ftp-, sftp- en webdav-client, en heeft daarnaast ondersteuning voor diverse cloudopslagdiensten die van S3 of de OpenStack-api gebruikmaken. Het programma beschikt over een overzichtelijke interface en ondersteunt technieken als Spotlight, Bonjour, Keychain, Applescript en Growl. Daarnaast kun je gebruikmaken van verschillende, al ge?nstalleerde teksteditors, waaronder BBEdit, TextWrangler, TextMate, Mi, Smultron en CSSEdit. Cyberduck is in een groot aantal talen te gebruiken, waaronder het Nederlands. Sinds versie 6.2.4 zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd:

Gerucht: Apple heeft bij verkoopstart twee tot drie miljoen exemplaren iPhone X


Apple heeft twee tot drie miljoen iPhone X-modellen klaar om te leveren op 3 november, de dag dat de smartphone in de verkoop gaat. Dat beweert de analist Ming-Chi Kuo. Volgens hem kan Apple de productie snel opvoeren.

VirtualBox 5.2


Versie 5.2 VirtualBox is uitgekomen. VirtualBox kan worden gebruikt om andere besturingssystemen in een virtuele omgeving op een computer te installeren. Op die manier is het mogelijk om verschillende besturingssystemen op dezelfde hardware naast elkaar en tegelijkertijd te gebruiken. VirtualBox is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux en Solaris, en is in staat om diverse gastbesturingssystemen te draaien. In versie 5.2 is onder meer de mogelijkheid toegevoegd om virtuele machines te exporteren naar de Oracle Cloud. De complete changelog ziet er als volgt uit:

Intel brengt devkit voor Amazon Alexa-speakers uit


Intel heeft een Speech Enabling Developer Kit voor Amazons Alexa-spraakassistent uitgebracht. Hiermee kunnen fabrikanten snel en eenvoudig hun eigen speakers met Alexa-ondersteuning bouwen.

Google start bug-bountyprogramma voor Android-apps waaronder Dropbox en Tinder


Google heeft op HackerOne het Google Play Security Reward Program opgezet. Ontwikkelaars van populaire apps kunnen zich aanmelden en Google beloont vinders van kwetsbaarheden. Hackers krijgen duizend dollar en een extra beloning van het Android Security-team.

Nintendo voegt ondersteuning draadloze usb-headsets toe aan Switch


Firmwareversie 4.0.0 voor de Nintendo Switch brengt ondersteuning voor draadloze headsets naar de console. De functie werkt met headsets met usb-dongels, niet met de ingebouwde bluetooth-ondersteuning in de Switch.

Calibre 3.10


Een update voor versie 3 van Calibre is uitgekomen. Calibre is een opensource- en crossplatform-e-bookbeheerprogramma. Het kan onder meer alle relevante informatie en kaftafbeeldingen opzoeken, en e-boeken converteren om ze geschikt te maken voor de diverse soorten e-readers. Verder kan het programma kranten, tijdschriften en nieuwsartikelen op basis van rss-feeds omzetten in e-bookformaat. Ook kunnen met Calibre boeken worden aangeschaft bij de bekende webwinkels. Het programma wordt actief ontwikkeld en meestal verschijnt er om de andere week op vrijdag een nieuwe versie. In versie 3.0 is er weinig aan het uiterlijk van het programma veranderd. Wel is er een geheel vernieuwde contentserver en is er ondersteuning voor schermen met een hoge resolutie. In deze uitgave zijn verder nog de volgende verbeteringen aangebracht:

Foto's bevestigen komst Nvidia GeForce GTX 1070 Ti


Er zijn foto's online verschenen van een GeForce GTX 1070 Ti van KFA2. De foto's tonen ook de doos, inclusief de naam van de videokaart. Verder is het pcb te zien en dat maakt duidelijk dat de kaart over 8GB gddr5-geheugen beschikt.

7+ Taskbar Tweaker 5.4


Versie 5.4 van 7+ Taskbar Tweaker is uitgekomen. Met dit programma kan de taakbalk van Windows 7 en hoger worden aangepast. Zo kan worden aangegeven welke programma's wel of niet worden gegroepeerd, kan de volgorde van items worden aangepast en kunnen verschillende schermen tegelijk geminimaliseerd of gesloten worden. In deze uitgave is onder meer ondersteuning toegevoegd voor de Fall Creators Update van Windows 10.

NS maakt achteraf betalen voor ov-reizen mogelijk met app en chipkaart


De NS komt met de dienst NS Flex, waarmee reizigers aan het eind van de maand een factuur ontvangen voor gemaakte reizen met de trein, bus en tram. Ze hoeven dan geen saldo op hun kaart te hebben.

The Evil Within 2 - Veel meer afwisseling


In dit tweede deel van The Evil Within kun je kiezen hoe je wilt spelen en hoe je jezelf op wilt waarderen. Bovendien is de game veel afwisselender dan het origineel.

Directeur KPN gaat weg en krijgt Colombiaanse opvolger


De directeur van KPN, Eelco Blok, gaat weg. In april volgend jaar legt hij zijn functie neer. Zijn opvolger is een Colombiaan, die het Italiaanse telecombedrijf Wind leidde. Volgens Blok is het na zeven jaar als directeur 'tijd voor verandering' voor de topman van het Nederlandse bedrijf.

Tim Cook: Mac mini wordt belangrijk in ons productaanbod


Apple-ceo Tim Cook hint op een update van de Mac mini, de compacte desktopcomputer van Apple die al drie jaar geen update heeft gehad. Volgens de topman zijn er plannen om de Mac mini een belangrijk onderdeel van de line-up te maken.

Ontwikkelaar klaagt Apple aan om gebruik merknaam Animoji voor iPhone X


Een Amerikaanse ontwikkelaar heeft Apple aangeklaagd voor het gebruik van zijn merknaam Animoji. Apple probeerde voor de aankondiging van de iPhone X zijn merknaam te kopen, maar de ontwikkelaar had daar nee op gezegd.

Tweakers Developers Summit 2018: call for proposals


Eerder dit jaar hield Tweakers voor de tweede keer de Developers Summit. Toen hadden de developers onder de community daar ruim vier jaar op moeten wachten, maar deze keer worden ze sneller bediend. Op 15 februari 2018 staat de volgende Developers Summit alweer op de agenda.