schuirink.net
main destinations: home | the web & the world | out of here
Google

news headlines

News headlines collected from 498 newsfeeds.

tweakers.net

url: http://www.tweakers.net/

Franse privacywaakhond stopt procedure tegen Microsoft om verzamelen data


De Franse privacywaakhond CNIL heeft besloten zijn procedure tegen Microsoft te stoppen. Volgens de organisatie heeft Microsoft voldoende maatregelen genomen om aan eerder gestelde eisen rond het verzamelen van data te voldoen.

Minder Nederlanders downloaden films en series illegaal dan vier jaar geleden


Minder Nederlanders downloaden muziek, films en series illegaal dan vier jaar geleden. Dat schrijft onderzoeksbureau Telecompaper op basis van eigen onderzoek. Waar vier jaar geleden 41 procent films en series gratis downloadde, is dat nu 27 procent.

Western Digital ontwikkelt vierde generatie 3d-nand


WD heeft, samen met zijn partner Toshiba, de vierde generatie 3d-nand voor ssd's met hoge capaciteit ontwikkeld. De bedrijven maken bics4-flash met 96 lagen, veel meer dan de 64 lagen van de derde generatie.

VS verplicht luchthavens en maatschappijen om laptops strenger te controleren


De Amerikaanse regering gaat luchthavens en luchtvaartmaatschappijen verplichten strengere veiligheidsmaatregelen in te stellen voor reizigers die naar de VS vliegen. Zo wordt elektronica strenger gecontroleerd. Door deze maatregelen komt er geen laptopverbod voor Europa.

Ziggo brengt patch uit voor gedeeltelijk oplossen packet loss Connect Box


Ziggo is bezig met het uitbrengen van een patch die problemen met jitter en packet loss met de Connect Box gedeeltelijk moet oplossen. Dat laat het bedrijf weten aan Tweakers. Een patch die het probleem helemaal oplost volgt later.

'NotPetya is bedoeld om gegevens te wissen met schijn van ransomware'


Na de internetaanval van dinsdag verschijnen er meer analyses van de aard van de gebruikte malware. Beveiligingsbedrijf Kaspersky en onderzoeker Matt Suiche komen tot de conclusie dat de malware, Petya dan wel NotPetya genaamd, bedoeld is als wiper voor het wissen van data.

Canon EOS 6D Mark II-dslr komt eind juli uit voor 2130 euro


Canon heeft de EOS 6D Mark II aangekondigd. De fullframe-dslr krijgt een nieuwe 26,2-megapixelsensor en 45 autofocuspunten. Het toestel volgt de vijf jaar oude 6D op. Ook komt Canon met een nieuwe kleine instap-dslr: de EOS 200D.

Zen Studios brengt Pinball FX3 in de zomer uit


Zen Studios kondigt Pinball FX3 aan. De flippergame komt in de zomer naar Windows 10, Steam, de PlayStation 4 en Xbox One. Volgens de makers is het mogelijk om flipperkasten uit Pinball FX2 en Zen Pinball 2 over te zetten naar het nieuwe spel.

Radeon Vega Frontier Edition scoort in 3DMark ongeveer gelijk aan GTX 1080


AMD is begonnen met de verkoop van de Radeon Vega Frontier Edition. De kaart, die niet voor gamers is bedoeld, zet volgens een gebruikerstest in 3DMark een score neer die vergelijkbaar is met die van een Nvidia GTX 1080.

Apple bracht tien jaar geleden eerste iPhone uit


Apple bracht precies tien jaar geleden de eerste iPhone uit. De telefoon, die in die tijd geen smartphone was, kwam alleen uit in de Verenigde Staten, maar desondanks hebben best wat Nederlanders en Belgen het toestel ge?mporteerd.

Microsoft Surface Laptop - Eerste laptop hinkt op twee gedachten


Na de Surface-tablet, de Surface Book en de Surface Studio volgt nu de eerste door Microsoft gebouwde laptop. Hoe bevalt die Surface Laptop?

Google Photos begint met ondersteuning delen foto's van bepaalde personen


Google heeft een optie online gezet, waarmee gebruikers foto's van bepaalde personen kunnen delen met een andere gebruiker. Zo kunnen vrienden automatisch foto's van elkaar in elkaars bibliotheek zetten of kunnen ouders elkaars foto's van hun kinderen zien.

Sony toont infraroodcamera voor ontgrendelen Xperia-smartphone met 3d-beeld


Sony's Belgische dochterbedrijf SoftKinetic heeft op een beurs in de Chinese stad Shanghai een Xperia-smartphone getoond met een infraroodcamera voor ontgrendeling door middel van gezichtsherkenning. Mogelijk wil de Japanse fabrikant de technologie gaan gebruiken als alternatief voor vingerafdrukscanners op telefoons.

'Samsung brengt Galaxy Note 7 volgende week opnieuw uit'


Samsung gaat de Galaxy Note 7 volgende week vrijdag opnieuw uitbrengen in thuisland Zuid-Korea, zo claimt zakenkrant The Wall Street Journal. De Note 7 FE krijgt veel van de componenten mee van de varianten die vorig jaar vaak vlam vatten, maar de accu zal waarschijnlijk minder capaciteit hebben.

Regels voor verwijderen posts van Facebook verschijnen online


De regels voor het verwijderen van posts van Facebook zijn online verschenen. Hoewel de regels verouderd zijn, gelden veel daarvan volgens het sociale netwerk nog wel. Facebook beschermt hele groepen, maar geen delen van groepen.

Code wijst op aanwezigheid Google Assistant-toets op aankomende Chromebook


Er zijn commits verschenen die erop wijzen dat er een Chromebook aankomt met een specifieke toets voor het gebruik van Google Assistant. Bovendien krijgt het apparaat ondersteuning voor wake-on-voice. Googles digitale assistent werkt vooralsnog niet op Chrome OS.

Qualcomm kondigt eerste soc voor wearables met support voor nb-iot aan


Qualcomm heeft zijn eerste soc met ondersteuning voor nb-iot aangekondigd, het netwerk voor het internet-of-things dat diverse providers in de Benelux gebruiken. De Wear 1200 is onder meer voor gps-trackers en andere sensors die eenvoudige taken uitvoeren.

SK Telecom haalt 1Gbit/s bij 5g-test op 3,5GHz-band


Samsung en SK Telecom hebben tijdens een experiment via een nieuwe netwerktechnologie een snelheid behaald van 1Gbit/s over een 5g-verbinding op 3,5GHz. Veel telecombedrijven denken dat 5g vaak zal werken via die frequentieband.

Nuance: krijgt de Samsung Note 8 deze dubbele camera met zwart-witsensor?


Samsung heeft een opstelling getoond van een dubbele camera die bestaat uit twee 13-megapixelsensoren, waarvan ??n zwart-witfoto's maakt. Veel websites stellen dat dit de camera van de Galaxy Note 8 gaat worden, maar dat is niet waarschijnlijk.

Nederlands hackercamp SHA2017 krijgt 100Gbit/s-internetverbinding


De 3500 bezoekers van SHA2017 van 4 tot en met 8 augustus kunnen inhaken op een netwerk met een 100Gbit/s-uplink. Volgens de netwerkbeheerders van het evenement, Team:NOC, is SHA2017 daarmee het eerste hackerscamp met zo'n snelle verbinding.

Netflix voegt ondersteuning voor Dolby Atmos toe


Netflix is begonnen met het ondersteunen van Dolby Atmos. De eerste film met een Dolby Atmos-track, is Okja, die over een genetisch gemodificeerd supervarken gaat. De film is vanaf woensdag wereldwijd beschikbaar op het videoplatform.

Hasbro komt met Mario-versie van bordspel Monopoly met 'fysieke dlc'


Spelletjesfabrikant Hasbro komt met een Mario-versie van Monopoly. Het bordspel bevat figuurtjes van Mario, Princess Peach, Yoshi en Donkey Kong. Ook Bowser zit in de game, als eindbaas. Het papieren geld is vervangen door muntjes.

Internetaanval treft grote bedrijven - Wat gebeurde er precies?


In dit artikel wordt aandacht besteed aan de grootste vragen rond de grote malwareaanval, die ook Nederlandse bedrijven trof.

Aantal .nl-websites met ssl-certificaat stijgt flink


Het aantal .nl-websites dat gebruikmaakt van een ssl-certificaat is sterk gestegen, meldt SIDN. Volgens de stichting die het domein beheert, steeg het aantal in het afgelopen jaar van 82.000 naar 390.000. De helft van de .nl-webshops gebruikt nu ssl.

Toshiba vergroot flash-capaciteit met eerste qlc-nand-chips


Toshiba heeft de capaciteit van zijn flashgeheugen met vijftig procent vergroot door over te stappen op qlc-technologie. Daarmee kan elke geheugencel vier bits bevatten, waar dat bij tlc-nand drie bits betreft.

Cooler Master maakt mechanisch toetsenbord met pbt-keycaps beschikbaar


Cooler Master heeft de MasterKeys S PBT en MasterKeys L PBT beschikbaar gemaakt. Het gaat om mechanische toetsenborden met Cherry MX-switches die de fabrikant van keycaps van polybutyleentereftalaat met een dikte van 1,5mm heeft voorzien.

'Meer smartphones met verlengd scherm op komst in tweede helft dit jaar'


Fabrikanten van lcd's schroeven de productie van 18:9-panelen op, om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Dat meldt DigiTimes aan de hand van bronnen bij de producenten. In de tweede helft van dit jaar zouden er meer smartphones met zo'n langer scherm verschijnen.

Qualcomm maakt vingerafdrukscanner die achter oledscherm geplaatst kan worden


Qualcomm heeft vingerafdrukscanners aangekondigd die onder een oledscherm, glas of metaal geplaatst kunnen worden. De variant voor onder oledschermen komt volgens het bedrijf vanaf de zomer van 2018 terecht in high-end smartphones.

Ubisoft kondigt mobiele game Assassin's Creed Rebellion aan


Ubisoft kondigt de mobiele game Assassin's Creed Rebellion aan. De gameplay van Rebellion lijkt op die van de game waar Bethesda onverwacht veel succes mee boekte: Fallout Shelter. De game komt 'binnenkort' uit voor iOS en Android.

Intel introduceert 545s-ssd's met 64-laags 3d-nand


Intel heeft de eerste ssd met 64-laags 3d-nand tlc-geheugen en floating gate cells beschikbaar gemaakt. Het gaat om een 545s-ssd van 512GB met sata-aansluiting die bedoeld is voor de mainstreamconsumentenmarkt.

InnSpire integreert Android-settopbox in ethernetkabel


InnSpire heeft de InnCable aangekondigd, een Android-settopbox die bedoeld is voor hotels om hun tv's van slimme software te voorzien. De hardware heeft de vorm van een kabel, met aan de ene kant een ethernetaansluiting en aan de andere kant een hdmi-poort.

Virtuele provider Simpel is begonnen met inschakelen 4g voor alle klanten


De Nederlandse virtuele provider Simpel is begonnen met het inschakelen van het 4g-netwerk voor alle klanten. De provider kondigde eerder aan dat te doen vanaf 1 juli, maar klanten blijken nu al toegang te hebben. Simpel werkt op het netwerk van T-Mobile.

'Aanval met Petya-ransomware is niet bedoeld om geld te verdienen'


Beveiligingsonderzoeker the grugq heeft een analyse van de ransomware gepubliceerd, die dinsdag organisaties in verschillende landen trof. Daarin stelt hij dat de malware de schijn van ransomware wil ophouden, maar dat het aanrichten van schade het eigenlijke doel is.

De Nederlandse netneutraliteit na de T-Mobile-uitspraak


Wat zijn de gevolgen van de recente T-Mobile-uitspraak, wat betekent het vonnis voor de Nederlandse netneutraliteit en welke rol speelde de politiek bij dit onderwerp?

Kies de mooiste super slow motion van Sony's Xperia XZ Premium en win


Eind mei zochten we vier deelnemers voor de Sony & Tweakers Super Slow Motion Contest. Wie van jullie zou de mooiste superslowmotionvideo maken met de nieuwe Xperia XZ Premium van Sony en dit toestel gaan winnen? Dat hebben we geweten. De pollserver stond te roken. Uiteindelijk zijn er vier winnaars getrokken en jullie gaan nu bepalen wie van deze vier de prijs, een Xperia XZ Premium van...

Qualcomm geeft nieuwe 14nm-soc Snapdragon 450 ondersteuning voor dubbele camera


Processorontwerper Qualcomm heeft de Snapdragon 450-soc voor midrange smartphones aangekondigd. De soc wordt net als duurdere modellen geproduceerd op 14nm en daarmee moet hij zuiniger zijn dan de huidige Snapdragon 435.

Pi-hole 3.1


Pi-hole is een advertising-aware dns- en webserver bedoeld om te draaien op een Raspberry Pi in het netwerk. Door op de router naar Pi-hole te verwijzen voor dns-afhandelingen, zullen alle apparaten binnen het netwerk er automatisch gebruik van maken zonder dat er instellingen moeten worden aangepast. Vervolgens worden advertenties niet meer opgehaald, waardoor pagina's sneller laden. In potentie kan er ook malware mee buiten de deur worden gehouden. Voor meer informatie verwijzen we jullie door naar de uitleg en video's op deze pagina, of deze handleiding van Tweaker jpgview. De ontwikkelaars achter Pi-hole hebben versie 3.1 uitgebracht met de volgende veranderingen en verbeteringen:

npm 5.0.4


JavaScript-ontwikkelaars zijn waarschijnlijk wel bekend met npm, een repository voor het delen van JavaScript-code. Dit kan zijn als een package of een module waarvan het verschil op deze pagina wordt besproken. Door het gebruik van npm kan je voorkomen dat je voor elk stukje functionaliteit het wiel opnieuw hoeft uit te vinden, ook helpt npm met het bijhouden van de gebruikte JavaScript-code. Voor meer informatie verwijzen we jullie door naar deze pagina. Het ontwikkelteam achter npm heeft onlangs versie 5.0.4 uitgebracht met de volgende aankondiging:

Panasonic Lumix TZ91/92/93 / ZS70 1.1


Panasonic heeft voor zijn Lumix DC-TZ90, DC-TZ91, DC-TZ92, DC-TZ93, en DC-ZS70-point-and-shoot-camera's nieuwe firmware uitgebracht, die 1.1 als versienummer heeft meegekregen. Deze camera's hebben een 1/2,3-inch mos-beeldsensor met 20,3 megapixels aan boord en beschikken over een ingebouwde Leica DC Vario-Elmar-lens met een bereik van 24 tot 720mm, waarmee de optische zoom op 30x komt te liggen. De lijst met veranderingen ziet er als volgt uit:

Panasonic EX600/680/700/730/750/780 / EZ950/1000 3.131


Panasonic heeft voor zijn Viera-televisies uit 2017 in de LCD EX600/680/700/730/750/780- en OLED EZ950/1000-series nieuwe firmware uitgebracht. Het versienummer is vastgesteld op 3.131 en verbetert volgens de lijst met aanpassingen de netwerkfunctionaliteit. De update kun je downloaden naar je computer, uitpakken, kopi?ren naar een usb-stick en vervolgens op de televisie installeren.