schuirink.net
main destinations: home | the web & the world | out of here
Google

news headlines

News headlines collected from 498 newsfeeds.

tweakers.net

url: http://www.tweakers.net/

December Prijzen Parade - Maak kans op exclusieve ROG Strix GTX 1080 Ti


Hoe kun je de maandag beter beginnen dan met een nieuwe winactie in de December Prijzen Parade? Vandaag, maandag, maak je opnieuw kans op een bijzondere prijs, de ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti Assassin's Creed Origins Edition. En daar zijn er slechts vijfhonderd van gemaakt.

Simyo verlaagt prijzen sommige bundels en komt met 8GB-bundel


Virtuele provider Simyo, dochtermerk van KPN, verlaagt de tarieven van enkele van zijn bundels. Bovendien voegt de virtuele provider een optie toe voor een 8GB-bundel, die klanten 17 euro per maand kost.

Google komt begin 2018 met 'herzien proces' voor verbeteren fouten zoekmachine


Google komt begin volgend jaar met een 'herzien proces' voor het verbeteren van fouten in de zoekmachine. Volgens een woordvoerder is het nu complex voor gebruikers om het bedrijf op fouten te wijzen in de Knowledge Graph.

Frans bedrijf Thales bereikt akkoord met Gemalto over overname


Het Franse digitale beveiligingsbedrijf Thales neemt vermoedelijk de in Nederland gevestigde simkaartenmaker Gemalto over. Thales biedt in totaal tegen 4,8 miljard euro voor het bedrijf, dat onder meer simkaarten en chips voor in paspoorten ontwikkelt.

Ziggo stopt binnen drie jaar met analoge tv en radio


Ziggo stopt binnen drie jaar met het aanbieden van analoge tv en radio. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. De stap is nodig voor de invoering van docsis 3.1, de techniek die een snellere internetverbinding via de coaxkabel mogelijk moet maken.

ScummVM 2.0


Versie 2.0 van ScummVM is uitgebracht. ScummVM is een crossplatform interpreter voor een aantal point-and-click adventure-engines, in het bijzonder de spellen die met de Scumm-engine van LucasArts zijn gemaakt. Op die manier is het mogelijk om klassiekers als Simon the Sorcerer, Beneath A Steel Sky, Monkey Island, Day of the Tentacle en Sam and Max te spelen op Windows, Linux, macOS, Android, iOS, PlayStation 3, Raspberry Pi en zelfs AmigaOS 4. Deze uitgave voegt ondersteuning toe voor 23 nieuwe spellen en brengt verder verbeteringen voor diverse andere spellen en beeld en geluid in het algemeen.

qBittorrent 4.0.3


Versie 4.0.3 van qBittorrent is uitgebracht. Deze opensource-torrentclient heeft versies voor Windows, Linux, macOS en FreeBSD, en toont geen advertenties. Het programma wordt met Qt ontwikkeld en is gebaseerd op libtorrent (rasterbar) en Boost. Het programma is het geesteskind van de Franse student Christophe Dumez, die er sinds begin 2006 aan werkt. Tegenwoordig wordt het door de community onderhouden.

RJ TextEd 12.60


Versie 12.60 van RJ TextEd is uitgebracht. Deze gratis teksteditor van Zweedse makelij heeft diverse mogelijkheden, die vooral voor software- en webontwikkelaars interessant zijn, zoals syntax-highlighting, autocompletion, uitgebreide selectie- en sorteermogelijkheden en een ingebakken (s)ftp-client. Het programma wordt voor Windows ontwikkeld, maar is via Wine ook onder Linux te gebruiken. Sinds versie 12.40 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

Neurale netwerken - De beslissende kracht achter internet


Bijna iedereen met een computer heeft dagelijks te maken met kunstmatige intelligentie, meestal onopgemerkt als het goed gaat, maar vaak een beetje koddig als het verkeerd gaat.

Home Assistant 0.60.0


Home Assistant is een opensourceplatform voor home-automation dat draait onder Python 3. Het draait via Hassbian op een Raspberry Pi 3 of een Linux-, macOS- of Windows-computer. Het ondersteunt het detecteren van apparaten zoals Nest-thermostaten, Philips Hue, Belkin WeMo-schakelaars, Mr. Coffee-koffiezetapparaten en het mqtt-protocol. Daarnaast kan het waar mogelijk deze apparaten aansturen en automatisering toepassen. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina en ons forum. De ontwikkelaars hebben versie 0.60 uitgebracht en de release notes daarvan zijn hieronder te vinden.

MKVToolnix 19.0.0


Versie 19 van MKVToolNix is uitgekomen. Met deze verzameling opensourceprogramma's kunnen Matroska-bestanden worden bekeken, bewerkt en geconverteerd. Zo kunnen geluidssporen en ondertiteling worden toegevoegd, verwijderd of juist als standaard worden ingesteld. MKVToolNix is een verzameling afzonderlijke commandline-tools, maar er wordt ook een grafische gebruikersinterface meegeleverd. Downloads zijn beschikbaar voor Windows, diverse Linux-distributies en macOS. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit:

AIMP 4.50 build 2055


Er is een update voor AIMP versie 4.50 uitgekomen. Deze gratis, lichtgewicht mediaspeler van Russische makelij heeft ondersteuning voor de populairste muziekformaten. Het uiterlijk heeft wat weg van het bekende Winamp en is door middel van skins aan te passen. AIMP heeft een 18-kanaalsequalizer aan boord en ondersteunt plug-ins. Verder kan het programma cd's rippen, muziekbestanden converteren en tags bewerken. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit:

Techneut zet 2 meter touw in als adsl-lijntje


We hebben allemaal wel eens in die situatie gezeten: je moet een adsl-lijn aanleggen, maar het enige wat je hebt liggen is een stuk nat touw. Wees echter gerust, het is nu eindelijk officieel aangetoond dat dit alles is wat je nodig hebt voor een 3,5Mb/s-lijntje.

Chrome-b?ta met redirect-blokkering en autoplayvideo-mute is beschikbaar


Google heeft Chrome 63 uitgebracht en dus gaat 64 naar het b?takanaal. Dat betekent dat gebruikers nu deze versie met een betere pop-upblocker, redirect-blokkering en autoplayvideo-mute kunnen proberen zonder dat er al te veel ingeboet hoeft te worden op stabiliteit.

Windows 10 installeerde een week lang automatisch onveilige wachtwoordmanager


Microsoft installeerde ongeveer een week lang bij bepaalde gebruikers een wachtwoordmanager in Windows 10 waarvan de Chrome-plug-in door een kwetsbaarheid alle opgeslagen gegevens door zou kunnen spelen aan een malafide website. De kwetsbaarheid is inmiddels verholpen.

Rockstar brengt vr-spin-off van L.A. Noire uit voor HTC Vive


Na een uitstel van ongeveer een maand is L.A. Noire: The VR Case Files uitgebracht voor de HTC Vive. Uitgever Take-Two had in november laten weten dat de game vertraagd was, maar stelde niet vast wanneer het spel dan wel op de markt zou komen.

FreeNAS 11.1


De final release van FreeNAS versie 11.1 is uitgekomen. Met deze software kan een in het netwerk opgenomen computer als 'network attached storage' worden ingezet, dus puur en alleen voor het opslaan van data. Met behulp van plug-ins kan extra functionaliteit worden toegevoegd. Het geheel is gebaseerd op FreeBSD en voorzien van een overzichtelijke webinterface. Meer informatie over de mogelijkheden van FreeNAS kan op deze pagina worden gevonden.

Patch My PC 3.3.0.0


Versie 3.3.0.0 van Patch My PC is uitgekomen. Dit programma kan controleren of de laatste versies van een groot aantal programma's ? waaronder Mozilla Firefox, Java, iTunes, Skype en Adobe Flash ? zijn ge?nstalleerd. Daarnaast kan het zien welke Windows Updates nog op het systeem ontbreken en welke programma's met Windows meestarten, en kan het programma's verwijderen. Daarmee is Patch My PC vergelijkbaar met SUMo van KC Softwares.

Wine 3.0-rc2


De tweede release candidate van Wine versie 3.0 is verschenen. Wine is een opensource-implementatie van de Windows-api en maakt het mogelijk om DOS- en Windows-programma's op Linux, FreeBSD en Solaris te draaien. Een grote groep ontwikkelaars draagt bij aan Wine en er is voor gekozen om elke twee weken een nieuwe zogeheten ontwikkelversie uit te brengen in plaats van te wachten tot er een aantal nieuwe functies klaar is. Een paar keer per jaar verschijnt er een stabiele uitgave. De database met applicaties die onder Wine werken, al dan niet met behulp van kleine aanpassingen, bevat op het moment van schrijven 25.093 titels. Deze uitgave bevat alleen bugfixes, de belangrijkste verbeteringen sinds versie 2.0 zijn hieronder voor je op een rijtje gezet:

Mozilla krijgt kritiek om heimelijke installatie promotionele add-on in Firefox


Firefox heeft een extensie uit zijn browser gehaald die bedoeld is als onderdeel van een alternate reality game die te maken heeft met de televisieserie Mr. Robot. Gebruikers zijn verward en bezorgd door de plotselinge aanwezigheid van de cryptische extensie.

PUBG Update - Xbox One-versie en nieuwe map voor pc


PlayerUnknown's Battlegrounds is d? pc-game van 2017. Inmiddels is er een Xbox One-versie verschenen en wordt de pc-versie voorzien van een update en een nieuwe map.

AMD Radeon Software Adrenalin Edition 17.12.1


AMD heeft een nieuwe generatie van zijn Radeon Software drivers uitgebracht en heeft deze de naam Adrenalin Edition meegegeven. De drivers zijn alleen geschikt voor de HD 7750 en hoger, de HD 8570 en hoger, en de kaarten uit de R5-, R7- R9- en RX-series. Voor wat betreft Windows worden alleen versies 7 en 10 ondersteund. Voor mensen die Windows 8.1 gebruiken is versie 17.7.1 de laatste versie. Voor oudere kaarten, die nu als legacy of non-gcn worden aangeduid, is Catalyst Software Suite versie 15.7.1 de laatste stabiele uitgave.

EMDB 3.09


Versie 3.0.9 van EMDB is uitgekomen en wegens een kleine fout is er ook al een opvolger verschenen. EMDB, wat staat voor Eric's Movie Database, is een gratis programma waarmee een filmcollectie kan worden beheerd. Hoewel de download slechts 3,5MB groot is, beschikt het programma over uitgebreide functionaliteit. Zo kan relevante informatie van onlinedatabases als IMDb, MovieMeter, TMDb en TheTVDB worden opgehaald, kan worden bijgehouden welke films uitgeleend zijn en kunnen films die op de harde schijf staan direct vanuit het programma gestart worden. EMDB kan worden gebruikt in diverse talen, waaronder het Nederlands. Sinds versie 3.0.7 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

Windows-testversie PlayerUnknown's Battlegrounds krijgt game replays


Op de Test Server-versie van PlayerUnkown's Battlegrounds zijn nu replays ge?ntroduceerd. De functie neemt alle spelersacties binnen een straal van een kilometer van de speler op, zodat gebruikers dit kunnen terugkijken en vrijuit kunnen veranderen van moment en perspectief.

Google zet ondersteuning voor ar-platform Project Tango stop in 2018


Google zet ar-platform Project Tango stop op 1 maart volgend jaar. Tango ruimt het veld voor Google ARCore. Dat heeft dezelfde mogelijkheden als Project Tango, maar dan zonder dat de smartphone uitgerust moet zijn met speciale apparatuur.

Take-Two Interactive start label voor indiegames


Gameuitgever Take-Two richt een nieuwe divisie op voor indiegames. Die gaat samenwerken met grote onafhankelijke studio's als Obsidian Entertainment en andere gamestudio's die opgericht zijn door devs die aan grote gamefranchises hebben gewerkt.

Facebook: 'passief gebruik van platform kan slechte invloed op stemming hebben'


Facebook bekent dat het 'passief' gebruiken van het sociale medium negatieve invloeden kan hebben op de stemming van gebruikers. Het bedrijf stelde al dat het 'verantwoordelijkheid wilde nemen' voor recente kritiek op dit gebied. Tegelijk komt het met enkele nieuwe functies.

December Prijzen Parade - Maak kans op Destiny 2 Digital Deluxe (pc)


Vrijdag begonnen we de December Prijzen Parade met een winactie van DJI. Vandaag, zaterdag, gaan we door naar de volgende winactie. Dit hele weekend maak je kans op de Digital Deluxe-editie van Destiny 2, de first-person-actionshooter die onlangs een 9 kreeg van onze Jurian.

BlackBerry: ondersteuning voor BB10 gaat nog twee jaar door


BlackBerry heeft bekendgemaakt dat het nog 'minimaal twee jaar' ondersteuning zal blijven bieden voor BB10 en dat apparaten met BlackBerry OS gedurende dezelfde tijd nog toegang tot zijn netwerk zullen behouden. Het bedrijf zegt bovendien zijn appwinkel te sluiten.

Google voegt overstapnotificaties voor ov toe aan Maps-app op Android


Google heeft een nieuwe functie aan zijn Android-versie van de Maps-app toegevoegd. Die stuurt gebruikers notificaties tijdens een reis met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld als ze zijn aangekomen of over moeten stappen.

EU bereikt akkoord over identificatieplicht voor cryptovalutahandel


Het Europese parlement en de Raad hebben overeenstemming bereikt over regels voor exchanges en wallet-providers voor cryptovaluta. Die vallen daardoor onder de regels ter bestrijding van witwassen en terrorisme en moeten hun klanten kunnen identificeren.

'Aanmaken van certificaat voor Fritzbox geeft hostnaam prijs via internet'


Een nieuwe b?ta van firmware voor de Fritzbox-router laat gebruikers een Let's Encrypt-certificaat aanmaken om beheer via internet over een beveiligde verbinding mogelijk te maken. Daardoor wordt de hostnaam blootgesteld aan derden, schrijft een Duitse site.

CPB adviseert vergunningstelsel om nepnieuws te bestrijden op onlineplatforms


Het Centraal Planbureau heeft een advies uitgebracht om het verspreiden van misleidende informatie via onlineplatforms tegen te gaan. Een van de aanbevelingen is het hanteren van een vergunningstelsel om meer transparantie te krijgen.

SpaceX voert ISS-bevoorradingsmissie uit met hergebruikte rakettrap en capsule


Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft vrijdagavond zijn eerste bevoorradingsmissie voor de NASA uitgevoerd waarbij het gebruikmaakte van een hergebruikte Falcon 9-raket en Dragon-capsule. Die laatste is inmiddels op weg naar het ISS, waar hij over een paar dagen aankomt.

Belgi? krijgt duizend camera's met nummerplaatherkenning langs snelwegen


De Belgische ministerraad heeft donderdag wetgeving goedgekeurd waardoor duizend camera's met kentekenherkenning langs de snelwegen komen te staan. De gegevens van de camera's blijven een jaar bewaard.

Google brengt testversie YouTube VR-app voor HTC Vive uit


Google heeft de b?ta van zijn YouTube VR-app voor Windows 10 beschikbaar gemaakt. De app is volgens het bedrijf geoptimaliseerd voor de HTC Vive-headset en moet in een later stadium ondersteuning voor andere headsets krijgen.

pfsense 2.3.5-p1 / 2.4.2-p1


Er zijn updates voor versies 2.3.5 en 2.4.2 van pfSense uitgekomen. Dit pakket is gebaseerd op het besturingssysteem FreeBSD en richt zich op router- en firewalltaken. Het is in 2004 begonnen als een afsplitsing van m0n0wall vanwege verschillende visies bij de ontwikkelaars en in de loop van de jaren uitgegroeid tot een router- en firewallpakket dat in zowel kleine als zeer grote omgevingen kan worden ingezet. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina. De hoogtepunten voor deze uitgave zien er als volgt uit:

Gerucht: DICE Zweden werkt aan Battlefield met Tweede Wereldoorlog als thema


De volgende Battlefield-game speelt zich af rond de Tweede Wereldoorlog. Dat stelt dezelfde persoon die eerder claimde dat Bad Company 3 de volgende titel in de Battlefield-reeks zou worden. Die game komt volgens hem toch niet in 2018 uit.

Patentaanvraag van Microsoft toont vouwbare tablet met zelfregulerend scharnier


Een patentaanvraag van Microsoft toont een tablet met twee schermen die verbonden zijn met scharnieren zodat het apparaat dicht te klappen is. Het ontwerp dat het bedrijf heeft bedacht, komt overeen met dat van een Microsoft-apparaat waar eerder geruchten over verschenen.

Amazon gaat Google Chromecast en Apple TV verkopen


Webwinkel Amazon gaat de Chromecast en Apple TV weer in het assortiment opnemen. De stap lijkt erop te wijzen dat Amazon en Google bezig zijn hun ruzie bij te leggen. Die escaleerde toen Google de YouTube-functionaliteit uitschakelde op Amazons Echo Show en Fire TV.